dilluns, 31 d’agost del 2009

Sant Fèlix (III): La Joves hi torna.

La tercera colla en actuar va ser la Colla Joves Xiquets de Valls. Des de feia dies, pràcticament tothom tenia clar quin seria el gran objectiu dels vermells. Amb la millor catedral de l’any, no podien amagar les seves armes a la gran diada de Sant Fèlix. Tot i així, amb dues ensopegades seguides de tres de nou amb folre, van fer relativitzar la seguretat amb que es presentaven a Vilafranca.

Van obrir amb el tres de nou amb folre, una aposta segura ja que era l’únic castell anunciat que havien descarregat aquest any, però que en les dues últimes ocasions els havia portat més problemes dels previstos perquè només el van poder carregar. Tot i així, aquesta vegada el van descarregar. En segona ronda va venir el gran castell, el cinc de nou amb folre. Des de la distància, el castell es veia bé. Després d’una petita indecisió de la canalla, la valenta enxaneta – segurament la millor enxaneta d’aquesta temporada – va traspassar i el castell es va carregar. Tanmateix, el castell va decidir per la banda del tres abans que es pogués descarregar. La gran fita es va quedar a mitges, però els vermells igualment ho van celebrar. En tercera ronda, després d’una llarga estona sense actuar, van intentar el quatre de nou amb folre. No se’n van sortir. El castell va cedir bastant abans que tingués possibilitats d’èxit. Just abans de caure, la cap de colla havia anunciat baixar-lo, però no hi van ser a temps. En ronda de repetició, van descarregar el dos de vuit amb folre que, tot i la diferència inicial d’alçades, es va compensar a nivell de dosos. El castell es va descarregar sense més complicacions, ja més tocant a la tarda que al migdia.

La Joves, que va ser una de les colles que va trigar més a muntar les pinyes, va oferir una bona diada. El cinc de nou amb folre en l’últim any s’ha convertit en el seu castell de gamma extra. No es pot desmerèixer la gran actuació que van fer. Descarregar un castell de nou i carregar un gamma extra és una gran fita pels temps que corren. Amb l’hora que van tirar el quatre de nou amb folre es fa difícil valorar, des de la distància i la ignorància, quines van ser les causes de la caiguda.

Els queda un segon tram amb diades importants, faltarà veure si abans d’aquestes seran capaços d’ intentar el quatre de nou amb folre. Un castell que segurament l’únic impediment que tenen són els efectius per assajar-lo i portar-lo a plaça.