dilluns, 31 d’agost del 2009

Sant Fèlix (II). Els Minyons compleixen.

La segona colla en actuar van ser els Minyons de Terrassa. El dia anterior, havíem tingut l'oportunitat de compartir a plaça amb ells a la localitat costanera de Sitges. El resultat del dia anterior va ser decebedor, ja que el tres de vuit amb l'agulla que van carregar va ser d'aquells polèmics que s'han de mirar amb lupa si està carregat o no (ells el van donar per carregat i ara això és el que compta). A més, a la ronda de pilars van patir una mala caiguda amb el pilar de set amb folre. Una diada prèvia a Sant Fèlix que els deixava amb la moral molt baixa. A banda de les dues caigudes, els vam veure suar amb el quatre de vuit. Tant a ells com a la majoria de persones que teníem ganes de veure guerra pel tres de nou amb folre i pilar, ens va fer mal aquella relliscada lila.

Diumenge, després de les caigudes amb els espadats el dia abans, els malves van haver de rebaixar pretensions. Van anunciar abans d'entrar a plaça que es disposaven a completar l'anomenada tripleta màgica. La van descarregar, no sense problemes. Els tres castells van tenir un lleuger tremolí que, tot i no patir per caure, no es veien tant parats com els Minyons ens tenen acostumats.

Aquest no serà el millor Sant Fèlix dels de Terrassa. Tot i així, considero que és una molt bona actuació tenint en compte els resultats del dia anterior i la setmana passada a Igualada. Sovint volem veure "gammes extra" i pel bé de tots més valdria saber posar fre quan toca. Ells ho van saber fer. Estar clar que massa més del que ens van oferir els Minyons no podien fer, però no sempre se sap renunciar als grans castells en diades clau com és el cas de la Festa Major de Vilafranca. Potser el problema és que ja no sabem apreciar una actuació on s'anuncien dos castells de nou i una catedral, qui sap. Volem veure grans castells, però sovint no ens adonem que la tripleta està a l'abast de poquíssimes colles i encara està menys a l'abast de les colles que la poden fer de forma sobrada sense patir per si algun dels castells pot acabar sense el resultat esperat.

Resumint, els Minyons van fer una actuació correcta. Van passar més aviat desapercebuts. Sense cap caiguda, que això ja els hi tocava. Van descarregar una tripleta que, si no m'equivoco, encara ningú havia aconseguit completar aquest any.