diumenge, 12 de juliol del 2009

Torredembarra.

Hem anat a Torredembarra sense pensar-ho massa. Una tarda de diumenge que havia de ser de platja, ha acabat sent de castells. Fent així un diumenge casteller. Com sempre, la petita plaça de Torredembarra ens ha fet suar a totes però hem pogut gaudir d'una bona diada castellera.

Després dels pilars caminant, han obert plaça els Nois de la Torre. El primer castell que han intentat ha estat un quatre de set que han hagut de desmuntar quan l'enxaneta es diposava a remuntar els dosos. El quatre tenia unes mides molt bones, però l'enxaneta no ho ha vist clar. En ronda de repetició ho han tornat a intentar, però el castell ja no estava tant ben quadrat. Les mides a nivell de quarts no eren prou bones i, igual que en l'anterior intent, l'han desmuntat. En segona ronda, els blau cel han completat el primer castell de set de la seva temporada, el tres. La construcció ha pujat un pèl moguda i l'han hagut de treballar. Un cop l'enxaneta ha traspassat, però, l'han assentat i l'han descarregat. En tercera ronda, els de Torredembarra han volgut tornar a provar el quatre de set. Volien demostrar a la plaça que el tenien i després de dos intents desmuntats ho han aconseguit. Així doncs, els Nois han completat els dos primers castells de set a casa seva.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha estat la segona colla a actuar. Han obert amb un tres de vuit que quasi ratllava a la perfecció, digne de pujar un pis més d'aquí a poques setmanes. En segona ronda, sense pensar-s'ho massa, han intentat el cinc de vuit. Era la primera catedral que intentaven enguany, però no ho semblava. Ha pujat rapideta, quadrada i sense nervis. L'enxaneta ha traspassat finet i ràpid el castell. S'ha descarregat sense més misteris. Finalment, quan tots pensàvem que estrenarien el dos de vuit amb folre, han acabat amb el quatre de vuit. El castell no ha patit massa. Tot i així, han hagut de desmuntar dos peus abans de sonar gralles.

Els Castellers de Vilafranca arribaven a Torredembarra després d'haver completat un castell de nou el dia abans a la localitat veïna d'Altafulla. Tanmateix, per ells avui era la diada forta del cap de setmana. El seu primer castell ha estat el quatre de vuit amb el pilar. En segona ronda han fet el tres de nou amb folre, castell que no ha patit en excés. Ha quedat un pèl tancat als pisos de quints i sisens. Uns pisos que han rebaixat bastant aquesta temporada. El tercer castell ha estat un quatre de nou amb folre bastant treballat que ha anat seguit d'un correcte pilar de set amb folre. Els Castellers de Vilafranca van agafant rodatge amb els castells bàsics de nou i demostren que el nou pilar també pot donar bons resultats.

Amb bons resultats es tancava l'actuació. Dues de les Colles, els de Vilafranca i la Jove de Tarragona, es tornaran a veure les cares d'aquí a quinze dies a Mataró, per les Santes. Sembla que les dues arriben amb un bon rodatge i bons resultats a plaça per poder intentar una bona actuació a la capital del Maresme.