dissabte, 8 de desembre del 2007

Què votaré?


Al Març tenim eleccions generals. Els nostres carrers a dia d’avui ja estan plens de cartells pre-electorals on els candidats mostren la seva cara més amable, als diaris els polítics ja comencen a parlar de possibles pactes i per la televisió alguns ja s’aventuren a fer promeses.

L’Assemblea que cada any es celebra abans de començar la temporada és l’òrgan on tots els Capgrossos tenim l’opció de ser escoltats pels assistents. Aquest any serà el 19 de gener. Tornant al símil anterior, tot i que sé que no es pot comparar, crec que ens falta assemblar-nos una mica la classe política. Només una mica, i en alguns aspectes. No en tots. No cal arribar al seu extrem. Les dimensions, la importància del què es vota, la logística dels candidats està clar que no és la mateixa.

Tot i tenir molt clar que a la Colla pots donar la teva opinió quan vulguis, però crec que falta la voluntat de donar informació al gruix de tots nosaltres. Hi ha temes que no cal que els conegui tothom, hi estic d’acord. Però penso que en els temes vinculants s’hauria de fer una espècie de campanya electoral. Els Capgrossos no podem anar a l’assemblea sense saber què anirem a votar. És cert que tenim els estatuts penjats a la pàgina web, però si volem conèixer les candidatures que es presenten, de qui està composada la junta que es presenta, o la votació d’algun tema d’actualitat, si no preguntes, no ho saps fins dos minuts abans de l’elecció.

De la mateixa manera que els polítics fan mítings explicant el seu programa, des de la Colla s’hauria de donar a conèixer els punts que es tractaran i les alternatives que tenim. Si bé és veritat que no cal un míting – d’arengues ja en tenim al final de cada assaig -, si que hauríem d’anar al lloc de la votació amb una idea clara del què anem a decidir.

Tots podem estar indecisos per no saber si el que anem a votar serà el millor. El que no em sembla bé és que la indecisió vingui donada per la manca d’informació. No hauria de ser així. Els Capgrossos hauríem de poder anar a l’assemblea amb els punts que hem de votar decidits. Saber què es tractarà, què s’ha de votar, les possibles alternatives que hi poden haver, les llistes, les opcions i els candidats que es presenten, etc. Tot és prou important perquè tinguem un temps de meditació per tenir més clar quina ha de ser la nostra posició. Els discursos de l’assemblea han de servir per refermar els nostres vots, no per decidir-los.

Per mi és molt més atractiu saber què aniré a votar, que no pas em donguin una revista, la veritat.

Ens veiem el 19 de gener, sabent o no què s’anirà a decidir!

3 comentaris:

cigaló ha dit...

només dir que comparteixo plenament la teva opinió.

Capgròs al vent ha dit...

em sumo al comentari fet per en lluismanies. Totalment d'acord.

Carol ha dit...

Ei! doncs fins demà, doncs! :)

Molt bon blog, per cert, m'agrada molt. T'enllaço, i et vaig seguint!