dimarts, 7 de febrer del 2012

Xerrada sobre la gestió de la canalla


El proper dissabte dia 11 de febrer a les 6 de la tarda a la biblioteca del local dels Capgrossos (C/Herrera 59) farem una xerrada sobre la gestió de la canalla. La idea és que els ponents ens expliquin les experiències que han tingut amb els nens i la gestió d'aquests a les seves respectives colles. Què fan quan un nen/a agafa por? Quina relació té l'equip de canalla amb els pares? Com funciona un assaig? I l'equip de canalla? Què es fa amb els nens que no volen fer castells?

La idea se'm va ocórrer a finals de la temporada passada quan jo mateixa estava fent-me una auto-avaluació del primer (i de moment únic) any com a cap de canalla. En general estava contenta, però era conscient que alguns temes encara se m'escapaven. Com podia millorar o fer que la Colla millorés? Al llarg de l'any ja havia anat preguntant a antics caps de canalla nostres i gent d'altres colles com resolien algunes qüestions que nosaltres no teníem clar quina posició adoptar. La nostra responsabilitat era portar la canalla de la millor manera possible i vam treballar per això. Segur que ens vam equivocar i és possible que involuntàriament ho seguim fent. No tots valorem les coses de la mateixa manera ni fem servir els mateixos criteris. De la diversitat d'opinions i debats en surten grans propostes.

La xerrada neix d'aquí. En primer lloc, per aprendre i agafar idees d'èxit que tenen altres agrupacions diferents a la nostra i, per altra, conèixer altres maneres de funcionar que possiblement nosaltres ni ens plantegem. La xerrada estarà oberta a tothom perquè creiem que el debat ha de ser dins l'equip de canalla, però també amb els pares i la resta de la Colla. Igualment, qualsevol persona castellera està convidada. No serà una jornada de treball, sinó simplement una xerrada per agafar idees i aprendre. Hi intervindran en Manel Urbano (actual cap de Colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls), l'Anna Riba (ex-cap de canalla dels Castellers de Vilafranca en l'etapa Miret) i la cap de canalla que ha sortit de la candidatura aprovada aquest vespre a l'assemblea dels Minyons. Moderarà la xerrada en Xavier Castellví.

Hi esteu tots convidats!