dilluns, 4 de juliol de 2011

Més!

Ahir anàvem a Vic amb la intenció de fer dos castells de nou a la mateixa actuació. Ho vam aconseguir, però no sense treballar. Per primera vegada a la nostra història vam plantar un 4d9f abans de les Santes (o dit d'una altra manera, tres folres abans de la Festa Major). Un registre que, fins al moment, només havien aconseguit aquesta temporada els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa (que ho estaven superant al mateix moment). D'aquesta actuació em surten les següents reflexions:

  • Ens creiem el quatre: El repte de la 2d9fm ha evidenciat que li hem perdut aquell més que respecte que teníem al 4d9f uns anys enrere. Qui s'ho podia imaginar que es podia tenir un 4d8 com el d'enguany? Fa dos anys, per quadrar un 4d8, patíem.Qui s'ho podia imaginar que li podríem posar sisens un dimarts quan al 2009 la feina que vam tenir per posar-los just l'assaig abans de les Santes? Si haig de ser franca, era el castell dels que portàvem a plaça que li tenia més confiança. Sí, es va treballar i bastant (sobretot a nivell de segons i terços), però es va demostrar que el quatre té defensa. És una llàstima que sigui un castell que necessiti una gran pinya, sinó podria arribar a ser el nostre castell insígnia aquesta temporada.
  • Encara falta més gent: Si poguéssim engrescar més camises blaves a la pinya dels Capgrossos segur que seria possible sovintejar més castells folrats. Veient les fotos de diumenge, no anàvem sobrats. No és cap novetat. Tret de les actuacions de les Santes i Concurs en poques ocasions hem sigut prou efectius per plantar un castell de nou en solitari. Per tant, un repte que encara ens faria més grans seria consolidar una pinya suficient de castells de nou (quatre/cinc primeres rengles de formatgets, a banda de tenir tots els vents i rengles blaus). És normal l'ajuda entre colles i estic contenta del gruix de gent desplaçada a Vic, però no hem d'abaixar la guàrdia; hem de convèncer encara a més gent a ser castellera, però també hem de seguir engrescant a les persones que en aquests moments no fallen. Al mateix temps, hem d'intentar posar al dia de les novetats de la Colla aquells que, per un motiu o altre, han de deixat de venir regularment tants als assaigs com a les actuacions. Els necessitem.
  • Tenim feina a fer: Mai abans de les Santes havíem descarregat el 4d9f. És evident que anem pel bon camí, però no ens podem relaxar. La feina no s'acaba a aquí. Hem de continuar assajant i ens hi hem de posar amb les mateixes ganes de l'any passat quan ens disposàvem a intentar la td9fm per les Santes. Encara no l'hem feta a Mataró. De cara a Premià, com sempre, dependrem dels assaigs, però diverses baixes a nivell de canalla (ai, les colònies d'estiu!) segurament ens obligaran a baixar el llistó (5 nenes que han fet o tenen el nivell per fer castells de nou, no hi seran). Ens esforçarem per portar el màxim que la Colla pot oferir (confio que algun castell folrat). Per altra banda, podrem descarregar la catedral a plaça abans de les Santes? Seria fantàstic. Treballem-hi de cara a Poble - Sec o és molt arriscat si la setmana següent hem d'emmanillar Mataró?
  • Felicitacions: Finalment, m'agradaria felicitar a tota aquella gent que ahir es va estrenar a una posició o altra del castell. Tant canalla, com tronc, folre i pinya. M'agradaria poder posar tots els noms, però m'és impossible recordar-los. Així que posaré els de les persones més properes: a la Gemma Lax per fer els seus dos primers castells de nou d'enxaneta, a la Marina Martínez per fer de dosos al seu primer castell de nou, a la Judit Dorda per estrenar-se al pis de sisens, a en Joël Canal per debutar al folre d'un castell de nou i a en Jordi Sala per fer el seu primer castell folrat de baix. Evidentment, també vull felicitar a aquelles persones que no s'han estrenat, però que gràcies a elles hem pogut fer aquesta grandíssima actuació.
I amb això acabo aquesta entrada al bloc. Intentaré tornar a donar vida a aquest espai... A veure si ho aconsegueixo.

(Foto 4d9f: Lluís Rugama)

3 comentaris:

cigaló ha dit...

I sense oblidar el debut d'en Xevi Gelabert al tronc d'un castell de nou!

Wingfoot ha dit...

L'estadístic està en tot...

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

A partir de la propera setmana podré venir a algun assaig . Diumenge vaig actuar amb Castellers de Gràcia , on ara visc . . . i agraeixo que tornis a comentar les diades capgrosses . No és fàcil seguir les incidències de la colla quan no es viu al Maresme .

Pit i amunt , Alba !!!!