divendres, 22 de maig del 2009

Les oblidades universitàries...


L'última entrada va servir per elogiar els Arreplegats. En aquesta seguirem parlant de les colles universitàries. Un cop passada l'eufòria dels grans reptes que ens van oferir els estudiants verds, volem donar la importància que es mereixen la resta d'agrupacions.

En primer lloc, torno a felicitar obertament els Arreplegats. Fer un castell de vuit no és cosa fàcil, només cal veure la quantitat de colles que poden arribar a fer i sovintejar castells d'aquesta dificultat i alçada. Malgrat això, s'ha de tenir en compte que aquest carro gros ha arribat en un moment propici per ells. Des dels seus inicis, els Arreplegats han estat la colla universitària que han fet els castells de més embargadura. El seu nivell superior respecte a les altres colles ha estat clar i contundent. La serietat i els bons castellers que han tingut possiblement ha estat un dels factors d'èxit.

Dit això, també s'ha de dir que és molt fàcil apuntar-se al carro guanyador. Gran part de les persones del tronc dels verds de la part alta de Barcelona formen part dels troncs d'altres colles convencionals. Per tant, tenen experiència en estar a les alçades i a treballar els castells des del tronc. És una sort que tants siguin universitaris, que hagin coincidit en època estudiantil , però no s'ha de menysprear el treball de les altres formacions.

Les altres possiblement també treballen per alçar castells més importants dels que estan fent. Admiro la capacitat que tenen per a formar nous castellers. Un dels aspectes que més valoro d'aquestes colles és que, gràcies a la seva activitat, gent jove s'apunti a fer castells amb les colles convencionals a conseqüència de l'experiència universitària. Fer troncs amb persones que no han tingut massa contacte amb el món casteller és envejable. S'ha de tenir molta paciència i treballar molt per tenir resultats.

Torno a donar l'enhorabona als Arreplegats, però crec que la feina de les altres agrupacions a l'hora de formar possibles castellers de tronc la considero admirable. Per mi, casi que diria que és una de les feines més difícils en el món casteller. També s'hauria de veure què passaria a la resta de colles universitàries si tinguessin la sort de comptar amb uns quants "figures" de tronc junts. Potser no els hi caldria treballar tant els inexperts... Tot i així, felicitats per les colles que aposten per la creació de troncs nous i que sovint es veuen eclipsades pel gran monstre verd que és Arreplegats.

1 comentari:

Llorenç Llaberia Melción ha dit...

Sóc arreplegat i Casteller de Lleida. Enguany he estat a la tècnica dels Arreplegats de la Zona Universitària, així que tot el que diré ho faré amb coneixement de causa.

Si bé és cert que gran part del tronc de la colla hi ha castellers molt esperimentats, això no vol dir que no es formin nous castellers. Un dels objectius de qualsevol tècnica que hi hagi hagut als Arreplegats, és precisament formar nous castellers.

Cada any són molts els castellers que s'estrenen al tronc de castells de 6 arreplegats, i són moltes les proves que es fan a la gent novell a Arreplegats.

És més, molts dels castellers de tronc que han tingut, tenen i tindran colles convencionals han començat a pujar a Arreplegats.

Jo mateix, per exemple, vaig començar a fer de segon a Arreplegats i la setmana passada vaig fer el 4d8 de CdL a Reus.

Però el que també has d'entendre, és que per fer un 3d7ps o un 4d8 els castellers de tronc han de ser els millors que té la colla, siguin o no siguin d'una colla convencional.

No m'agrada que la gent opini sobre aspectes que desconeix, així que per solventar-ho et convido a venir a un assaig dels arreplegats quan vulguis per tal que tu mateixa vegis que vas errada.

Salutacions.