dijous, 15 de novembre del 2007

Ens pots donar un cop de mà?


Cada cop és més habitual que t’agafin de la camisa per posar-te a la pinya d’una altra colla, vulguis o no. Hi ha dos estils d’obligació; quan t’obliguen els de la teva colla o quan són els de la Colla que necessiten ajuda que et criden.

Normalment quan ho fa la colla que intentarà el castell, sempre et fan la proposta de manera més amable. Evidentment s’ha de posar l’excepció d’uns que van de verd. Quan és la teva colla que t’obliga a posar-te a la pinya de les altres colles, la cosa no és tan amable. A més, quan es dóna aquesta situació és perquè vas curt de gent. Per tant, tenim un problema. Volem fer un castell, una construcció que sense ajuda no podríem fer sols.

D’acord, per fer grans construccions es necessiten molts castellers, i és normal que les colles no puguin arrossegar efectius a tot arreu. Si anem per les places es pot veure que ningú se’n salva. Ni les Colles de Valls que s’havien caracteritzat per fer els castells només amb la seva gent. Això s’ha acabat. El que ens hem de plantejar, doncs, és com volem que siguin les actuacions i els nostres castells.

Hem de fer grans diades a tot arreu? Hem de fer els castells en funció de la gent que portem o comptem amb la gent de les altres colles? Els castells són tronc i canalla o també hi incloem la pinya? Hem de fer els castells sols però amb els cordons de suport amb camises d’altres colors? El suport ha de ser puntual? Els principals castells de la Colla s’han de fer sense ajuda? Hem de tirar un determinat castell per superar a algú?

Un munt de preguntes que si hagués de respondre, m’acabarien contestant: “si fos per tu, estaríem fent castells de set”. Per cert, no seria el primer cop que m’ho diuen.