dilluns, 12 de novembre del 2007

Anem a l'Escorxador. I els castells?


Marxar del Joanot fa una certa pena. S’hi han viscut moments de tots colors. Si ens posem a pensar, alguns de nosaltres hem crescut allà. De fet, els Capgrossos ens hem fet grans al Joanot. Una espècie de nostàlgia però també d’alegria s’apodera a l’hora de parlar del nou local. Alegria perquè seguim avançant no només a nivell de construccions com a Colla, i alegria perquè el nou local suposarà una nova etapa per tots nosaltres.

Assajar a una escola i tenir la seu administrativa lluny segurament no és la millor manera de funcionar. Tot i així, s’ha de valorar el que hem tingut fins ara. El Joanot, tot i no ser un equipament exclusivament casteller, ha acomplert – i amb bona nota – aquesta funció. Dos patis; un per assajar i l'altre perquè jugués la canalla, un porxo, un balconet per fer els discursos, un espai tancat per assajar la canalla i per quan fa fred, etc. No ens podíem queixar.


A partir de l’any que ve assajarem a un lloc nou que fins ara pocs de nosaltres teníem visualitzat. Avui – espero canviar d’opinió al març – penso que l’espai casteller (ententent-lo a allà on es pareixen els castells, a on es fan les proves) era molt millor al local que vam deixar la setmana passada.

Després de la visita guiada que ens van oferir en Toru i l’Àlex Miralles, ja sabem a on s’ubicaran les coses. Fer unes valoracions vàlides a dia d’avui és una mica arriscat. Segurament d’aquí uns mesos es veurà tot més clar. La primera impressió que vaig tenir és que el somni del local ja és real. Sí, de fet és una pensament una mica estúpid, però va ser aquest. Tot i així, vaig sortir amb la impressió que tenim un espai amb molts departaments, però excessivament petit per fer l’activitat que ens uneix: els castells.

Està molt bé que la massatgista tingui una gran sala per fer massatges, està molt bé que els grallers tinguin una sala gran insonoritzada, està molt bé que tinguem una biblioteca. Però realment seran útils aquests espais? Hi haurà vida al local més enllà dels dies d’assaig? Serà un espai viu? Realment és això el que necessita la Colla? Tinc claríssim que tant els grallers com la gent d’arxiu necessiten el seu espai, però i l’espai de tot plegats? Si no tenim un lloc prou ampli per assajar, tindrem un gran local però ens faltaran els castells. Si l'any que ve fa caloreta, no tindrem problemes perquè aviat podrem assajar a fora. Si no és així, patirem. Ja per últim, a on deixarem la canalla mentre la pinya i el tronc fem proves? Fins ara no molestaven, però a partir d’ara tinc ganes de veure qui els farà callar. Penso que els assaigs que haguem de fer a dins seran agoviants. Això sí, que la xarxa mecànica i el terra calent no falli.


Després de la visita tinc la sensació que tenim un local molt elistista, però poc pensat per la Colla en global.

Us proposo un repte: fem el 3 de 9 amb folre sota teulat al nou local.